Tänk positivt!


skönt trött och nöjd.

Just nu är jag jätte trött! Svider i ögonen och jag vill egentligen bara sova, men är sådär skönt trött ni vet? :) Har ännu en dag hållt igång hela tiden, fast idag har jag spenderat min dag med Majda. Imorse hade vi bokat in spinning och det som var avvikande från vanliga spinning pass var att min sambo ville bli med och testa på :D Skit kul! Han tyckte det var bra träning och jag kände att det var kul att visa upp vart jag tränar, haha! Körde på som tusan alla tre, men det var härligt! Efter det följde jag med Majda hem så hon kunde byta om osv för att sen dra mot bibblan, hämta en bok sen vidare till mig där jag, alexander och majda lagade baconlindad fläskfile med kroketter, sallad och rövinssås, visst det det gott ut? :D
 
Tyckte att vi var värda det efter ett tungt träningspass (: Har även sagt till Majda att jag ska hjälpa henne så gott jag kan med att plugga inför högskoleprovet, därav boken som hon hämtade på bibblan. Så vi drog igång att börja räkna matte! Känner verkligen att de var länge sen, men lite sitter kvar! :D När vi var tillräckligt trötta i huvudet drog vi ner till stan för att kika på klänningar inför helgen i uppsala.. Men ingen av oss hittade ett skit!
 
Nu ska jag sätta mig och kolla på chicago fire och bara slappa ett tag innan jag ska sova, jobba imorgon!

Roadtrip!

Har precis kommit hem ifrån en fullspäckad dag! I förmiddags var jag på universitetet och hade intressanta föreläsningar om bland annat migrän, passande ämne för mig (: runt 2 åkte jag, Alexander och Mikaela till Willys och började vår roadtrip där, haha! Hon handlade massa eftersom det är så dyrt i Norge. Blev även en tur till Max för att få i oss lite mat innan vi började resan mot Norge :) gick bra att åka både dit och hem , men va verkligen glas halt på vägarna, duktiga pojkvän som kör så bra! Blev såklart en fika hos syster och en rund tur i deras lägenhet innan vi drog oss hemåt. Jätte mysigt var det :) kommer sakna henne nu igen, men vi ska se till att åka dit snart.

Nu är vi ganska trötta både jag och Alexander, så nu ska vi sova!


Universitetet

Sitter på universitetet nu och har föreläsning om vetenskapliga artiklar inför kommande C uppsats i termin 6. Väldigt tråkigt men behövligt iaf, fasar för den uppsatsen!


closer than yesterday

Precis satt min rumpa ner i soffan för att ta det lungt för dagen. Har träffat Sofie idag över en lunch/fika och de var super mysigt. Känns så härligt att det är som vanligt även om vi inte ses allt för ofta. Efter det så mötte jag upp Majda för att ta oss ett träningspass på friskis. Idag blev de 25 min crosstrainer, 15 min rullband och mage. Känner verkligen att träningen är roligt nu, jag har kommit över tröskeln till att det är jobbigt att ens ta sig dit, nu får jag mer panik om jag inte tränar (: Mår mycket bättre i kroppen och mitt mål att få fast kropp kan jag faktiskt se komma i framtiden (: Har även haft min syster och patric här på besök, blev massa töl. Får passa på att träffa min lilla syster så mycket som möjligt nu eftersom hon åker tillbaka till trysil på onsdag. Dock ska jag och Alexander köra henne dit så vi får lite mer tid och även ser hur hon bor, en liten roadtrip! 
 
 
 
 
 

Avklarat

Åh, skickade nyss in tentan och jag fixade den, med alla rätt och väl godkänd! Blev förvånad men testet va inte så svårt som jag föreställt mig och soft att sitta hemma (: nu ska jag nog hoppa in i duschen och göra mig fräsch, det behövs!


tentamen

Nu sitter jag här hemma i vardagsrummet och väntar på att jag kan få börja göra min tenta. Är en nätbaserad tentamen, aldrig gjort innan! Har 60 minuter på oss att fixa den. Jag vill egentligen bara sova, haha! ;D Efter tentan ska jag fixa till mig och dra ner till stan, ska träffa efterlängtade Sofie över en fka (: Ska även hinna med att träna idag med Majda, det behövs verkligen efter all skit jag stoppade i mig i helgen, haha.

Under ombyggnad

Min fina vän Therese håller just nu på att fixa till det här i min blogg, blir as bra tycker jag! Skönt att få det iordning och tillbaka som tack ger jag therese massage när vi ses (: Kolla in hennes blogg: Theresehorna.blogg.se

Puss på dig!


Syster


shoppingrunda!

Spenderat min dag på stan med alexander idag. Vi gick upp, betalade alla räkningar sen blev det en shoppingrunda på stan (: Allt mitt smink var typ slut (typiskt att man måste köpa allt vid samma tillfälle), så det vara bara att handla på. Det blev mascara, rouge, foundation, puder, brynpenna och ögonskugga. Var även tvungen att köpa mig ett par nya svarta jeans då mina inte ens är svarta längre, behövligt! Hittade även en söt tröja som jag bara var tvungen att köpa med (: haha! Nu ska jag nog hålla i pengarna eftersom det är så att barndomsgänget och jag ska till uppsala helgen innan nästa lön så det lär gå en del där, har iofs redan lagt undan som tur är :)
 
Detta blev det idag: 
 
Ikväll blir det bara att ta det lungt och ha mys hemma med min kära sambo. Imorgon däremot så väntas det utgång:D 
 
Hoppas ni får en mysig fredag!

Effektiv dag

Idag har jag hunnit med massor! Började dagen med att ställa kl på halv 9 eftersom jag och Majda skulle träna på morgonen. Det blev 30 min crosstrainer och sen tränade vi mage, armar och ben i gymmet (: riktigt härligt! När jag kom tog jag enya på en runda på 1 timme och jag släppte henne helt själv!! Massa med korv i jackan haha, men det gick susen! Blir så glad av att det faktiskt går framåt. Tror mycket ligger hos mig med, att jag är rädd att hon inte lyssnar och springer iväg, något jag behöver bearbeta :) tog dock bussen till kroppskärrsjön eftersom det är så förbaskat kallt! Det gillades inte sv enya, haha!

Hann med att storstäda efter det och laga mat, och nu ikväll var jag hos Marie på film mys! :) imorgon bjuds dagen på att dra en runda på stan med Alexander! <3


Framsteg!

Nyss varit ute 1 h och 30 min med Alexander och enya på kroppskärrsjön :) Eftersom vi inprincip var själva där och en sådan stor yta med bra uppsikt passade vi på att släpps enya, och det gick verkligen toppen! Hon sprang inte alls långt ifrån oss och så fort vi kallade in henne kom hon :)) idag är jag stolt över henne! Det som är lite tråkigt är ju att hon hellre lyssnar till husse men mycket bättre det än ingen (: det som också är komiskt är att enya var livrädd sist vi var på sjön, men nu gick det susen! (:


Föreläsningsdag!

 
 
 
Idag har jag spenderat min dag på karolinen där vi har haft föreläsningar om kastastorfer, stora olyckor och om ambulans sjukvård. Måste säga att det var riktigt intressant för en gångs skull. En föreläsare berättade om internationell sjukvård och röda korset och hade själv varit med i andra länder där fattigdom, jordbävningar och andra påverkningar utifrån som gör att de individerna inte kan försörja sig med varken mat eller sjukvård. Såg massa bilder och det är så hemskt! Bara det att en sådan lätt sjukdom vi kan förebygga och bota här i sverige är dödligt i dessa länder på grund av att resurserna inte finns till och inte heller mat och vatten. Många gånger har jag tänkt på hur dåligt det kan vara här i sverige med vissa saker men herregud vad vi har det bra egentligen! Verkligen creed till de sjuksköterskor som åker ut och hjälper folk i andra länder, tror fasen jag någon gång under min karriär kommer vilja göra detsamma! :)
 

Termin 5

Nu kör vi och hoppas denna termin går lika bra som de andra!


Härliga söndag.

Även om jag är bakfull idag ( var ute igår, lyckad kväll ) så har det varit en härlig söndag! Vaknade runt halv 10 och 1 timme senare tog jag med enya och mötte mamma och zeke. Vi gick en riktigt lång runda och va ute i 2 timmar. Hade tänkt att gå runt kroppkärrssjön men det blev istället att vi gick  sjön. Har sagt att jag aldrig skulle gå på is när det är vatten under, men de va några som precis hade kollat hur djup isen var och de va 30 cm tjock is över allt så lite pepp från mammas håll vågade jag mig över. man tror inte att den lilla  sjön är så stor, men det tog oss ett bra tag att gå över (: Det var så himla härligt när solen låg på över oss och det var folk överallt som åkte skidor, pimplade och åkte kälke :) 
 
Min fina enya!
 
 

Make it happen


Mysig fredag!

Idag har de varit en mysig fredag. Vaknade ganska tidigt och tog ut föräldrarnas hundar och enya såklart. Hade tänkt idag att åka till farmor och farfar men de blev inställt tyvärr. Dagen blev att åka till Majda, vi pratade och hade det mysigt med en kopp varm oboy och te :) efter det tog vi oss ner till Friskis och gav oss an ett gympa/medel pass! Det kändes verkligen i hela kroppen, men kan nog säga från både mig och Majda att vi var nöjda och belåtna efteråt (: efter det åkte jag hem och jag och Alexander tog en runda med enya sen lagade mat tillsammans :) efter det har vi bara myst framför tvn och haft det bra! Nu ligger vi båda i sängen redan eftersom de väntas jobb för oss båda imorgon :)

Hoppas ni haft en bra start på helgen.


Ni är så fina!

Va nyss ute med dessa två, det är så roligt att se hur enya verkligen ser upp till Zeke och avgudar honom, haha! De busade och pussades konstant! Ni är så fina <3


Torsdag.

 
Såhär känner jag mig lite just nu. Skulle kunna sova hela dagen! Men icke, har städat idag, varit ute med Enya en lite längre runda,lagat matlådor och snart ska jag bege mig mot jobbet för att göra några timmar :) Sova kan man göra en annan gång (:

Hund promenad

Nu är äntligen termin 4 avslutad och jag hat klarat allt denna termin utan några problem. Hade seminarium idag och jag och marie som gjort arbetet tillsammans fick ett "starkt" godkänt som vår lärare sa. Tycker det låter lite sådär,antingen är det ju ett G eller VG som kommer in tillslut som ressultat. Men himla skönt! Denna terminen har bara sprungit förbi känns det som. Men jag är nöjd och faktiskt stolt över mig själv som komit såhär långt och som har fixat allt hitills. Visst har man fått göra om något lite här och var, men har fixat det och aldrig direkt legat efter (: Nu är det bara 2 terminer kvar, sen är jag klar! Känns lite nervöst faktiskt, men antar att allt faller på plats snart :)
 
När jag kom hem så hämtade jag enya och klädde på mig varmt och mötte upp Lina med vovvarna. Det blev en lång runda i det härliga vädret, vi va ute nästan 2 timmar! Det behövdes verkligen, inte bara för min del utan även för Enya. Haft lite dåligt samvete över att hon inte fått någon rejäl promenad på några dagar. Nu ligger hon iallafall helt utslagen i soffan efter rundan :) Det är också väldigt roligt att se att Enya kommer så bra överens med Tyra & Charlie ( Linas hundar). 
 
Nu ska jag titta lite på tv, sen vid halv 6 tiden drar jag mig mot friskis för ett core pass med Ronja! :)
 
 

Tisdag.

Har nog suttit framför datorn den mesta tiden av dagen idag. Skulle egentligen träffa Marie idag och plugga tillsammans eftersom att vi har ett grupparbete ihop. Men vi kom på att tills imorgon då seminariumet är så ska vi fixa egna frågor till allas arbeten, så vi tog det var för sig idag. Tog en jävla tid att läsa igenom alla arbeten och sen komma på frågor var ju inte det enklaste heller.. Men nu är det gjort! Tror jag satt från klockan 11-15, visst är bara 4 timmar men jag hade räknat med att de typ skulle ta 1 timme, haha!  så bilden ovan stämmer oftast in men faktiskt inte idag! 
 
När jag väl skulle skriva ut alltihopa så ser jag att bläcket är slut i skrivaren.. Det var bara att åka ner i stan för att köpa det. Nu är iallafall allt klart för imorgon, bara hoppas de går vägen :) Nu ska jag ta en kvälls smörgås för klockan halv 8 ska jag dra mig iväg mot friskis,idag är det afrodans som står på schemat! :)
 

Måndag = mycket gjort!

Som jag skrev imorse blir jag rastlös av att inte ha något bestämt att göraoch vet jag att det finns saker här hemma som faktiskt kan göras, måste de ske innan jag kan sätta mig i soffan! Så jag gick ner i tvättstugan och började tvätta. Samtidigt emellan turerna ner dit så städade jag, blev en hel del gjort :)

Efter jag va klar med det så drog jag och Alexander hem till farmor och farfar på kvällsfika :) så härligt att se dem och vara hos dem. Mina fina <3 efter det så tänkte vi åka hem och när vi skulle svänga in på parkeringen får jag ur mig " jag behöver en dator" så Alexander gjorde en u sväng och tog mig till siba där vi inskaffa oss en ny dator :) himla nöjd måste jag säga. Är Windows nu igen , så van med Mac nu så tar lite tid och saken gör det inte lättare när det är Windows 8, haha!


Ny vecka

Idag är det måndag, och 1 vecka kvar tills jag börjar termin 5 och kursstart igen. Tiden går för fort ibland. Denna vecka är det plugg för det sista på kursen som jag går nu och inplanerat jobb också. Får passa på när man kan att jobba =) Söndagen igår avslutade jag iallafall bra med mys framför filmen Flight och alexander hade även köpt med naturgodis och ramlösa hem. <3
 
Gick upp imorse vid halv 11 eftersom jag och alexander skulle ta mina föräldrars hundar ut på en runda. Vi tog med enya såklart eftersom at hon verkligen ÄLSKAR zeke (deras hund). Nu sitter jag i soffan och börjar bli lite rastlös.. Vet inte vad ajg ska göra idag förutom att träna ikväll vid 18 med Ronja. Kanske ska städa eller tvätta? Något måste jag få gjort.
 
Ha en bra dag!

I do


Work out

Ännu en jobbdag är gjord, nu är jag ledig i 2 dagar (: dock behövs det pluggas lite men de hinns med. Efter jobbet blev det hem och ta enya på en runda sen iväg till Friskis för ett gympa/medel pass med Ronja. De var riktigt roligt eftersom de var nytt upplägg för i år och de va svettigt vill jag lova (:

Nu har jag precis ätit kvällsmat och resten av kvällen ska jag spendera med Alexander framför en film och naturgodis ( bättre än chips och de är faktiskt fortfarande helg) höhö


Vit helg!

Första helgen på väldigt länge som jag inte har planerat utgång. Vet inte hur länge sen de var med en vit helg, kan inte ens räkna.. Men måste säga att det är skönt att inte vakna upp bakis (;

Idag har jag jobbat och det blir samma imorgon. Alex hämtade mig vid halv 5 och då drog vi och handlade hem lite till kylen. Nu ska vi titta på någon film, riktig mys helg! <3


Who matters


Dagens träning

Hallå!
 
Idag är det fredag och många tycker säkert det är jätte skönt med helg, men ska jag vara ärlig så har jag inte koll på veckodagarna längre och får inte den känslan av fredag. Ska ändå jobba hela helgen så kanske har med det att göra såklart. 
 
Har iallafall varit iväg och tränat med majda idag, detta blev: 
 
Va himla skönt faktiskt och hoppas på att få lite träningsvärk imorgon. När vi kom ut ifrån gymmet och till entren visade det sig att friskis fyllde 10 år och de bjöds på tårta och kaffe. Vi som kämpat så tyckte att vi var värda en liten tårtbit så vi syndade faktiskt efter träningen :/ Men de gick inte att motstå ska jag säga!
 
när jag kom hem fick jag lite dåligt samvete av den där goooda tårtbiten så tog med mig enya och tog en powerwalk på 30 min, bättre det än inget!
 
Nu ikväll blir det fredagsmys med alexander, ska bli skönt att bara dega i soffan, för imorgon börjar jag 9!
 
Ha en bra fredag!

True


Tiden går fort

Idag sov både jag och Alexander ut, va himla skönt! Tror jag klev upp vid halv 1 från sängen, sånna dagar behövs mer :)

Nu har jag nyss målat naglarna, måste passa på så mycket man kan nu med fina naglar innan all praktik och sen när man är klar, tänk det är bara 1 år kvar sen är jag klar sjuksköterska, helt sjukt! :D

Ska iväg och jobba om en liten stund, börjar 5 och jobbar till 8 tills imorgon. Efter det blir det direkt till Uni för sista massage kursen. Härligt! Kommer nog va rätt trött imorgon men ska försöka iväg och träna då, idag är det vilodag!


Friskis

Nu är jag mätt och mår susen i soffan! Har varit iväg och solat och efter det drog jag till Friskis och körde 20 min på rullbandet sen 55 min på crosstrainer(: känns verkligen i kroppen måste jag säga! Men det härligaste är att man mår bra nu :)


Here we go!

Nu har jag inskaffat ett nytt träningskort för i år och första träningspasset är gjort (: jag och Majda tog oss an gymmet idag, kändes riktigt skönt! Nu är det bara att tuta och köra, både med träning och maten :)

Har även hunnit med att gå på stan idag med Alexander. Sa upp mitt gamla abonnemang så nu har jag bara 3 månader kvar att betala. Köpte även ett nytt torr schampo, brukar allt köra på proffs men såg ett tips på Sandra åslunds blogg om ett annat som jag var tvungen att testa, luktar även jätte gott! Fyndade även en tröja :)


vår lägenhet.

Såhär bor vi:
 
Kök
Jag är nääästan nöjd med köket. Jag vill ha nytt köksbord och lite små detaljer, sen är det done.
 
Vardagsrum
Här har vi köpt allt nytt nu och gjort de fräscht, här är jag nöjd!
 
Sovrummet
Här är jag också nöjd med hur vi har det :)
 
 
Hallen
Här har vi också fixat till det så som vi vill ha.
 
Tyvärr lägger jag inte ut bild på vårt badrum då jag inte alls är nöjd med hur det ser ut, de ska vi fixa till! Har inga före bilder heller, så ni får nöja er med att se hur vi har det nu =) Jag och alexander har inprincip köpt allt nytt sen vi flyttade hit till norrstrand för 1 år och 5 månader sen, det ända som är kvar nu är som sagt köksbord :) Badrummet kan tyvärr inte vi göra något åt, mer än att hoppas de kommer och renoverar snart :D

2 januari

Nu ligger jag död i soffan, min kropp vill bara sova! Kurerar mig med nässpray och baffucin, det bästa när man är sjuk (:

Har spenderat min dag hemma hos Marie. 2 sidor är gjorda av 7 så en bit på vägen är vi trots allt. Inte så pepp på att plugga när jag mår som jag mår, men det måste ju göras. Maries peppakakshus blev vår nyckel till plugget, sååå gott! Resten av kvällen ska jag inte röra en fena, blir enbart ligga i soffan med filt och mjukis :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3866365/images/2013/pic_50e47836ddf2b3405f000787.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3866365/images/2013/pic_50e4783a9606ee4aa26bef7d.jpg" class="image">


Nu kör vi igång igen

Med plugget! Känns inte som man haft något ledigt alls.. En hemtenta ska vara inne på måndag som jag och Marie skriver tillsammans, ska hamna på 7 sidor och inte påbörjad, men de fixar vi! :)

Nu ska jag ta min dator och traska iväg till Marie, Alex och enya är söta och följer mig (:


2013


Nyår

Idag är det första dagen på det nya året och jag mår lite sisådär måste jag säga. Börjar bli sjuk tror jag och bakis på det, men va gör det? ;D

Igår va det en alldeles perfekt dag och kväll. Jag och Alexander tog en lång promenad med enya på förmiddagen, gick i lite mer än 2 timmar, va verkligen skönt, speciellt för enya :) senare lagade vi mat tillsammans och vi serverade oss entrecote med klyftpotatis och vitlöks smör. Till efterrätt åt vi en påhittad egen " cheesecake" med kesella och digestive och hallon på (: va skit gott alltihopa! Vi satt och drack vin tillsammans och spelade även Bingolotto, utan vinster. Hann även med att spela monopol innan klockan slog 12 :) jag och älsklingen skålade på balkongen och jag fick en nyårspuss <3 vi tog med enya ut på balkongen och hon brydde sig knappt, så vi gick ut och gick 5 över 12 då det small som mest och så duktig va hon (:

Eftersom att enya hanterade fyrverkerierna så bra så väntade vi tills de typ inte smällde något och sen gick vi till Jonas, Lisa och söte Alice :) avslutade våran nyår med bra sällskap och gott att dricka.