Huslig

Jag har blivit väldig huslig sen jag blev mamma, haha! Förut lagade jag typ aldrig mat, bakade aldrig men nu så! Jag ser framemot varje dag att få laga mat tills min käre Alexander kommer hem ❤️ Att baka är faktiskt riktigt roligt! Idag gjorde jag min allra första lasagne, blev väldigt god faktiskt :) 

Nu säger vi godnatt! 



Dagen i bilder



Bakade bröd i morse 



Fått min motion och ser lite resultat, bara 9 kg kvar! 

William glad hemma hos majda! 

Shopping

Har verkligen fyndat på nätet idag till William på lindex! Allt detta för 313 kr som egentligen skulle kosta 898 kr, underbart! 









3dje advent

Tänk att om 1 vecka ungefär är det julafton! Som alltid går tiden för fort. 

Idag har vi varit en liten sväng på stan och jag fick mig en ny tröja och William en outfit till julafton (: det var sjukt mycket folk! Efter att varit på stan på förmiddagen åkte vi hem till mina kära föräldrar för mat och lite julklapps delning eftersom vi inte är hemma till jul. William har fått kläder, en stol och en jättefin barnbok :) vi fick massa nödvändiga saker från ikea (ni vet sånt som är så tråkigt att köpa själv) och en stor golvlampa (: av oss fick de bestick, whiskey glas och en egen gjord allmenacka :) 


Willes nya tröja (: 

För dig gör jag allt

Jag vet att du sover, 
Känner värmen från din hud, 
Bara lukten gör mig svag, 
Men jag vågar inte väcka dig nu. 

Jag skulle ge dig, 
Allting du peka på, 
Men bara när du inte hör, 
Vågar jag säga så. 




Ny header

Som ni ser har jag uppdaterat bilderna i headern och gett det lite färg :) hade tänkt ändra hela bloggen men känner att jag inte har tålamod till det just nu. 

Annars då? Sitter hemma med min underbara familj och bara slappar i soffan. Alexander sitter och kollar hockeyn eftersom han tippat idag. Alla rätt än så länge, bara en Match kvar, Färjestad måste vinna. Haha! Vi får väl se. Har även varit hos hos farmor och farfar idag på lite jul mys och William fick en jättefin julklapp, egen handduk med sitt namn på! 



Skit tenta

Idag har det varit en jobbig dag. Började dagen med att skriva den där jäkla tentan och det gick inte alls som jag ville. Mina tankar är helt på annat håll, okoncentrerad och jag tappar ord! Jag vet ju att jag kan men min hjärna fungerar inte som den ska. Det är så frustrerande. Det bara säger stopp! Det måste vara eller jag intalar mig att det är för att jag nyligen blivit mamma och att det är så mycket annat i mitt liv nu. Så kan de va, eller hur? 

Man känner sig ju så dålig, vill bara ha det gjort! Helt eller ja 99% säker på att jag gör om den, igen. Förhoppningsvis hittar jag tillbaka till mig själv och min hjärna! 

Uppsatsen!

Nu har vår uppsats (klicka här) blivit publicerad,  bara att gå in och läsa om ni vill/orkar :) Jag tycker det är så ballt, största man gjort! :)
 
 
 

 

Namnskylt

Har precis varit inne och snickrat ihop min egen namnskylt inför mitt framtida jobb som sjuksköterska, finns massa-massa att välja mellan på http://skyltmax.se  Om du bloggar får du även en namnskylt helt gratis! :) 

Snart klar




Sjuksköterska! Det är helt galet vad tiden gått fort, 3 år av studier är snart klart! Jag kan inte riktigt förstå att jag inom snar framtid ska ha eget patient ansvar utan att någon står och bedömer mig och tittar så att allt är tätt. Men jag vet att jag fixar de och de kommer vara sååå kul! Fick tillbaka sista hemtentan nu, någonsin! Om jag inte ska plugga vidare senare då (: klarade den och det känns återigen underbart! Det som är kvar nu är den där jäkla nationella tentan som jag inte klarade.. Jag visste ju iofs att jag skulle få göra om den eftersom jag inte kunde koncentrera mig alls, jag var utan William för de första gångerna och helt nybliven mamma. Men nu, nu är jag taggad! Känner mig ändå nöjd över att jag ens gjorde den (: på fredag gäller de! Utöver den är det slut praktiken kvar som jag går ut på i mars eftersom jag valde att skjuta på den, kändes helt rätt att göra så. Så helt färdig är jag efter praktiken men firar osv nu i januari med klassisarna såklart! 

Julklappar

Snart är alla julklappar klara och just precis nu skickade jag iväg en beställning till William. Helt förälskad i pumpkin sortimentet så blev dessa 3 som William får i julklapp som han kan ha framöver :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Orolig natt

Mitt hjärta! 



Inatt var det verkligen ingen dans på rosor. William va inte alls nöjd med tillvaron och hade förmodligen ont i magen igen. Det ändå som hjälpte var att få ligga i vagnen (han älskar verkligen sin vagn) och gå tunt med honom i lägenheten över alla trösklar så det guppade på ordentligt. När han väl somna så försökte jag lägga mig och lät han vara kvar i vagnen bredvid, men då vakna han såklart av att det inte vaggade sådär skönt! Tillslut fick jag han att somna på mitt bröst, mys faktor! Så vid 4 tiden somnade vi allihopa i familjen inatt. Tur i oturen att Alexander var hemma från jobb idag eftersom han åkt på en dunder förskylning. William sov iallafall fram till 12, så blev ändå 8 h sömn (: mitt hjärta gör så ont när han gråter så, man känner sig inte tillräcklig alls. Har ändå märkt och lärt mig att närhet hjälper för det mesta, och vagnen såklart! 



Andra advent

Idag har det varit en riktigt mysig andra advent :) först har vi varit hos mina föräldrar eftersom min mamma fyllde 52 år idag, blev lite mat och att umgås (: vi tog oss även ut i snö ovädret och åkte till xxl och kika lite. Nu på eftermiddagen/kvällen har mina gamla klassisar varit här och vi har bakat tillsammans och druckit glögg och myst framför tv:n, kanon kväll verkligen :) såg nu att jag inte tagit en enda bild, dåligt! 

Julkänsla

Idag har jag verkligen julkänsla! Jag, Alexander och William har varit på julmarknad på mariebergsskogen och de kändes verkligen att julen snart är här :) de va vitt på marken, jul musik, solen vs framme och de va riktigt kallt också. Hur mysigt som helst. Blev att köpa en liten present till min mor som fyller år imorgon (: efteråt åkte vi till stan och shoppade julklappar, så snart är även de klart. Jag längtar till julafton, är willes första jul ju :)  

William redo för julmarknad (: 

Nu ikvöll blir det bara mys med familjen. Ska dra på det senaste greys avsnittet nu och sen blir det film mys med Alexander ❤️ ( William och enya med såklart! )

Fredagsmys

Veckorna går så fort! Idag är det liksom 5 veckor sen vi fick William, känns som om vi alltid haft honom på något sätt, älskade barn! ❤️ 

Idag har det verkligen varit skit väder. Hade tänkt ta min promenad i förmiddags för min träning men efter att ha varit ute i 5 minuter insåg jag att jag var tvungen att smyga fram. Så himla halt! Blev en kortare runda på 30 minuter, mer stor varken jag eller enya ut! William låg iallafall gott och varmt i sin vagn :) förut var jag även ner till stan och mötte Alexander. Han följde med mig efter hans jobb så jag fick sola, verkligen helt underbart att få göra de. Att få ta hand om sin kropp och bara slappna av lite emellan är uppskattat oavsett om man är mamma eller inte tror jag :) snart kommer Marie hit och vi ska ha riktig fredagsmys med mat och tv tittande på idol finalen! Jag hoppas Elin vinner, men tror att Kevin tyvärr tar hem vinsten, vad tror ni? 


Slapp i soffan (: 

Torsdag

Igår kväll var de första gången som William skrek och var ledsen då det inte var tröstbart. Det varade inte så länge, till och från i 2 timmar, men vad hjälplös man kände sig! Oftast hjälper antingen mat, byte av blöja eller närhet. Inget hjälpte! Alexander kom sen på att han älskar ju att titta på lampor så han blev lugn och nöjd när de stod och titta på det (: jag tror han hade väldigt magknip för efter att ha bajsat så gick de över :) tänk de som har så varje dag, glad att vi inte hsr de då.. Ännu isf (; 

Idag har Marie varit här på besök, vi fixade det allra sista med vår uppsats och snart är den publicerad! Tänkte jag ska lägga ut den här på bloggen så går ni läsa om det är intressant vill säga (: vid 2 var jag till BVC med William för första läkarbesöket, allt var så bra så. Nu är han hela 58 cm och väger 5160 gram, min lilla pojk ❤️



Egen tid


Sitter just nu på bussen till stan, utan William. Mamma och pappa är hemma och passar honom medan jag ska ner och sola, lite egen tid. Men va jobbigt det är att lämna honom! Alexander jobbar ju om dagarna och när han kommer hem vill jag umgås så mycket jag bara kan med hela familjen ❤️ 




Amning

Innan William kom till världen trodde jag att jag skulle ha svårt att smma, jag kunde inte riktigt tänka mig att han skulle äta från mitt bröst. Det kändes just då inte alls naturligt. Men det vände så fort han kom. Det blev helt enkelt jätte naturligt när han kom och jag tror det faller på plats då. Det är verkligen hur mysigt som helst. Det har även varit jätte smidigt och enkelt för mig att amma, det funkade på en gång! William är en nöjd liten kille som äter ca var 4:dje timme och vid tillfällena äter han mellan 10-15 minuter, helt underbart smidigt! Jag trodde man skulle känna sig lite fast när man ammar, men icke :) allt verklijen bara flyter på här hemma ❤️ 


Att komma igång

Jag är så taggad på att få komma igång med träningen snart, ska bli underbart! Vågar inte (är rekommenderat att vänta med träning tills efter efterkontrollen) börja än. Men min träning varje dag är promenader med enya. Känner att de hjälper en hel del och det är samtidigt väldigt skönt stt komma ut (: ska snart dra mig upp ur sängen oxh klä på mig och William för en promenad, ska försöka hitta en bra runda på 6-7 km (: