50 år

Den 25 juni fyllde min pappa 50 år, och denna helgen går åt att fira honom :) min syster och hennes familj kom ner i går ifrån Sörmland och vi var ute och åt allesammans, jätte mysigt!! Ikväll blir det fest hos föräldrarna, en bra helg! Jobbar dock hela helgen, men tur att jag idag går dag pass och imorgon kvälls pass :)


Utbildning och gravid.

I januari är jag helt klar med min utbildning som sjuksköterska och har studerat och kämpat i 3 år. Vår grabb kommer till världen den 27 oktober (om det blir som beräknat) och det gör alltså att jag inte hinner klart innan vi blir fler i familjen. Många frågar hur jag ska göra med min utbildning, men för mig finns det bara ett svar : jag SKA gå klart. Det handlar om en sån kort tid och vi är faktiskt två stycken som ska bli föräldrar. Jag anser att det är viktigt att båda föräldrarna har lika mycket ansvar och bara för att det inte är mannen som bär och föder betyder det inte att de har lika mycket ansvar, enligt mig. Vi kommer kämpa tillsammans och så länge det inte blir några allvarliga komplikationer så kommer jag ändå vara klar sjuksköterska i januari, det kommer gå alldeles utmäkt (:
 
Jag tror att om man går in med en inställning och ger sig fan på att man ska klara det, så tror jag att man gör det. Som sagt, det handlar om en kort period och hade det varit längre kanske jag hade tänkt om. Vi är en familj och vi stöttar och hjälper varandra ♥
 
 

Barnvagn

Nu har vi beställt barnvagn till vår lilla prins (: vi visste inte alls vad vi skulle titta efter i början av letandet. Vi ville såklart ha en snygg vagn men även en som är bra för bebisen. Vi var lite överallt och kollade och vi fastnade direkt för brio smile och en version av Emmaljunga. Jag var mer såld på brio vagnen och efter att ha kollat en hel del, testat plocka sv och på allt, fälla ihop, prov köra osv bestämde vi oss för brio smile (: den är himla smidig och lätt! Liten när man fäller ihop den och många bra funktioner, tror vi kommer vara väldigt nöjda (: beställde både ligg och sittdel. Detta blev de :


Magbild

Imorgon går vi in i vecka 23 (:


Min vecka.

Hallå!
Har inte uppdaterat på någon dag, har haft fullt upp hela veckan verkligen. Therese har varit på besök denna vecka och dagen efter vi var ute och åt ( alltså i onsdags) var jag, majda, Therese och lina ute på Hammarö i solen och hundarna såklart! Himla mysigt. I torsdags var jag på jobb hela dagen och i fredags var ju midsommar. Var en alldeles perfekt dag tyckte jag. Bra sällskap, god mat och mycket skratt. Vi grillade och sen åt vi glass med massa goda tillbehör. Stina kom även hem och var med på midsommar, va kul att träffa henne också! Alla var verkligen samlade (: i går hade jag och Therese en dag tillsammans, vi hade planerat ett tag att ta massa kort på mig och Alex ( kommer ut senare) och vi bjöd även henne på mat (: enya fick leka med dumle och hon var även super nöjd!

Idag har jag och Alexander haft en dag tillsammans, när hände de senast? Evigheter sen. Man behöver få vara själva ibland med både vänner och familjen för att må bra (: vi ska baka massa gott sen och vi har varit ute i solen och gått på stan idag. Jag älskar min kolla familj och ser så mycket fram emot att den ska bli större (:

Här kommer bilder från hela veckan och midsommar (:


Härlig dag!

Haft en riktig bra dag med hund promenad med lina och therese. Avslutade dagen med uteservering med Therese, majda och lina! Dagen får summeras med bilder :)


Välkommen vecka 22

Idag går vi in i vecka 22, tiden bara springer iväg! Antar att det är så nu, men att tiden kommer gå extremt sakta sen när det verkligen närmar sig. Tänkte jag skulle ta en bild under veckan, lägger ut varje vecka (: Om ett tag är det även dags att börja med barnmoskebesöken, det ska bli spännande!  Jag har även börjat känna av lillkillen därinne. Någon gång per dag känner jag honom sparka lite lätt, det är helt underbart! Har antagligen känt av det ett tag, men inte kunnat koppla till att det är han. Det är iallafall hur mysigt som helst :) Vår prins!
 
 
 
 

Från det ena till det andra, jag klarade min omtentamen!! Så himla glad. Jag har även överklagat på en del som var med på den ordinarie tentan, och idag fick jag det att gå igenom så jag blev godkänd på allt! Måste säga att det är något jag gått och tänkt på varje dag och grundat över, men nu är det bara att släppa :) 
 
Har varit ute på en promenad med Lina och vovvarna idag också, det var nästan för varmt att gå! Men det var skönt att röra på sig och babbla lite. Imorgon ska vi, jag, Therese, Lina och Majda iväg på uteservering och gotta oss!
 
 
 
 
I helgen var jag även på dop i skåne, och de var jätte mysigt att få träffa min bror med hans familj. Dopet var även jättefint och oliwer, som han heter, var så söt och go! Tårtorna som var på dopet var så sjukt fina, charmiga och goda! Måste säga att man själv får lite insperation inför vårt kommande dop :) Slänger in en bild på en av tårtorna och även min kälnning jag hade på dopet(:
 
 
 

Jobb!

Denna veckan har bestått av jobb. Har känt av i mina fötter efter en hel dag så dags att införskaffa bra skor och även stödstrumpor så jag orkar hela sommaren (: har börjat på sjukhuset denna veckan och jag trivs jätte bra. Kommer bli kanon!

Imorgon är det jobb igen, sen är jag ledig! Ska iväg till min bror i Skåne lördag till söndag på dop, så helgen kommer nog gå fort. Dock ledig väldigt mycket nästa vecka, och då kommer ju kära Therese hem till Karlstad <3

Lill killen är tydligen lika stor som en banan i min mage nu om man ska lita på detta. Står dock på 1777 att bebisen är ca 26 cm nu så bananen är nog stor..


Individ


Vecka 21

Har inte hunnit blogga något dessa 2 dagar, jobbar dubbelt så slänger in 2 bilder! Välkommen v. 21 :)


Intensiv dag

Halloj =) denna dagen har känts som 2 dagar ungefär. Har hunnit med en hel del faktiskt, sånt jag gått och dragit på. Ringde min barnmorska om min migrän, har haft väldigt mycket anfall nu på 3 veckor som jag inte brukar ha. Kan ju inte ta något läkemedel heller, så kände att jag behövde råd och läkemedel. Fick citodon utskrivet så hoppas på att det ska hjälpa :) var även iväg till csk och signerade en del anteckningar, fixade pass och köpt dop present. Som tur va hade jag sällskap av majda och vi tog oss även en en lunch i det fina vädret (: har övervarit iväg oxh köpt en ny dammsugare, våran la bara av!! Så fick lite små panik av att inte kunna dammsuga. Detta har varit min dag, nu ska jag få fot massage av min sambo, verkligen ömma fötter idag!


Härliga söndag

Inatt sov jag hos min syster eftersom vi passade hundarna. Vi hade det toppen mysigt (: massa gott, film och mys. Ronja kom även förbi och hängde :) idag hade vi tänkt att sola, men som vanligt fanns ingen sol. Jag, Alex och Mikaela drog till bergvik istället och kikade. Köpte faktiskt inget! :) vi tog oss en lunch och hade det allmänt mysigt bara. Fick även en lång klänning sv syster som hon inte använder, perfekt för mig nu! Tack tack tack ❤


Njuter fullt ut

Hade tänkt att bättra på min bränna idag men så fort jag la mig i solen så försvann den, som vanligt! Nog meningen att jag ska vara en blekfis.

Imorse tog jag och Marie en cykel tur till skolan, tenta dags. Kan ha gått vägen men kan lika gärna ha gått åt helvete. Men vet ni? Det struntar jag i just nu! För nu har jag sommarlov!! Börjar dock jobba till veckan men sommarlov är alltid sommarlov. Sista sommarlovet någonsin. Ska njuta fullt ut :)

https://cdn2.cdnme.se/3866365/7-3/pic_51b32932ddf2b30f135f563f.jpg" class="image">


Snart sommarlov

Go'kväll!

Precis lagt mig i sängen, ska sova tänkte jag eftersom att jag har tenta imorgon. Är inte alls pigg på det, jag har redan tagit sommarlov i mitt huvud. Det får gå som de går, gör väl om annars (; är ledig 2 dagar sen drar dock jobbet igång, men fick ett väldigt bra schema så är nöjd ändå!

Förresten så har min syster kommit hem ifrån Turkiet nu, hemma för att stanna! Det är så skönt att ha henne på hemmaplan. Ska ha myskväll imorgon tillsammans, ska sova där för är hundvakt åt mamma och pappa, de ska till Ullared!! Jag vill också dit, vill köpa massa saker. Mest bebis saker såklart! De kliar i mina fingrar :)

Nej, nu ska jag sova! Hoppas ni har en fin fredag.


Underbart väder!

Hur underbart är inte vädret nu? Jag njuter fullt ut! Igår åkte jag, Alexander och enya till husvagnen utanför Arvika. Vi grillade och njöt i solen. Jag tog även mitt allra första dopp! Det var inte alltså kallt som jag föreställt mig. Idag tänkte vi vara kvar hela dagen/ kvällen men vädret ville inte alls vara på vår sida där ut så vi åkte till Karlstad som bjöd på fin fint väder! :) så vi har legat i solen idag, underbart! Min tjockis mage fick sig även lite sol!

Förresten, jag tror att jag och Alexander kände Lill killen för första gången igår, det kändes som lite " buffer" i magen oxh nästan som en jätte hård puls. Måste vart han som sparkade <3 hoppas på att det händer mer snart!


En underbar känsla.

Det är konstigt det här med att förstå att man faktiskt är gravid. Innan ultaljuden så kunde jag inte riktigt förstå att jag var med barn. Jag inbillade mig att det var fel på testen vi hade köpt och att jag helt enkelt bara var löjlig.  Jag har alltid trott, eller iallafall tänkt, att jag säkerligen inte kan få barn bara för att jag så gärna vill. 
Säkert fler än jag som tänker så, eller hur?
 
Men när började jag inse då? Jo, såklart vid ultraljudet. Jag har suttit och försökt tänka vad jag ska skriva nu för att bäst beskriva hur det känns att se sitt barn för allra första gången, i magen. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva. Det var som om jag flög upp bland molnen, jag blev alldeles varm i hela kroppen och jag ville bara skrika av ren lycka. Det är nog den underbaraste känslan någonsin hitills!
 
Tänkte lägga ut lite bilder så ni får se hur jag såg ut från v. 12 och lite framåt (:
 
 
Detta är vecka 12.
 
Detta är vecka 14.
 
 
Detta är vecka 18.
 
 
vecka 12 kontra vecka 20.

 

Kön

Det här med kön spelar verkligen ingen roll för mig. Bara det kommer ut en frisk bebis så är jag nöjd. Men självklart (för oss) ville vi ändå veta vad det låg i min mage. Vi har redan vart på två ultraljud, vanligtvis går man ju på ett RUL i v. 18 men vi var beräknade fel så vi kom redan v.14 första gången. Redan då kände jag på mig att det var en kille och på något sätt tyckte jag mig se det också, vad tycker ni?
 
Detta var alltså i v. 14 så vi fick backa tillbaka 4veckor i graviditeten. För oss gjorde det inte speciellt mycket utan de var nästan en liten lättnad för att allt fall mer på plats då :) Magen var ju inte speciellt stor och jag kände mig lite efter än vad alla i v.18 gjorde. Redan här kände jag alltså på mig att vi hade en liten son i magen, men Alexander var helt säker på att det var en tjej. Det blev rent av att jag sa han till magen. I vecka 18 var det dags igen att åka iväg på ultraljud och denna gången bestämde vi att ta reda på kön om de gick. Vi fick alltså reda på att det var en pojke som låg i min mage. Ni skulle sett Alexanders min, haha! Han blev lite chockad då han var helt inställd på att det var en tjej. Men som sagt, vi skulle bli exakt lika glada om det var en tjej som kille, bara att vi är så nyfikna och ville anpassa de saker vi köper. Här är lillkillen i vecka 18:
 
Här är han exakt 18+4 veckor gammal. Han är beräknad den 27 oktober ♥

Att vara gravid

Idag tänkte jag skriva om hur det är att vara gravid och om hur jag mår :)
 
Som sagt, jag hade ingen riktigt klar bild om att jag var gravid när jag tog testet. Det hade gått 2 månader sen jag hade fått min mens. Det var dock inget ovanligt eftersom att den varit väldigt oregelbunden sen jag slutade med mina p-piller. Jag hade också som jag skrev, börjat få ömma bröst men det var inprincip det. Jag hade alltså inga specifika symtom mer än ömma bröst.
 
Sedan jag fick reda på att jag var gravid har jag mått kanon! Jag har nog haft tur hiltills. De vanligaste är ju:
  • Illamående
  • kräkningar
  • utebliven mens
  • trötthet
  • ökad känsel för dofter
  • ökad urinmängd
  • blödning
  • Ökad kroppstemperatur
  • Ömma bröst
Så de jag kände var ju alltså ömma bröst och såklart utebliven mens. Men ju längre tiden har gått har jag även varit väldigt trött, tröttare än vanligt. Att gå och kissa på natten har blivit en rutin för mig, förut har jag nog aldrig någonsin behövt gå på toa på natten. Men det är nog det.  Hoppas på att det fortsätter såhär bra. Nu vill jag bara att det ska hända lite mer, att jag ska få känna lill killen där inne ♥
 
Föresten, går in i v. 20 idag, välkommen!
 


Graviditetsbeskedet.

Hade tänkt att ha lite små ämnen några dagar framöver för att få ihop och sammanställa tiden att vara gravid fram tills nu. Så tänkte såklart börja med att berätta hur det var att få beskedet, att veta att vi hade skapat ett barn!
 

21 mars :
Det var en torsdag, jag var hemma hela dagen och packade och städade eftersom att jag och Alexander skulle åka till Mikaela i Trysil dagen därpå. Jag fick en tankeställare under dagen att jag skulle ta ett graviditetstest, eftersom att vi skulle dricka i helgen, det var bara en instinkt. Jag hade förvisso haft ont i brösten tidigare, men inte haft någon tanke på att det kunde vara graviditet. Jag ville helt enkelt bara vara på den säkra sidan så att säga. Alexander var inte hemma utan på jobbet, men jag hade sagt till honom att jag skulle ta ett test, men att :Jag vet att jag inte är gravid, vill bara kunna slappna av, du vet. Det var vad jag sa. Så jag gick in på toan och kissade på den där stickan, och den visade såhär:
 
Jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen, vad jag skulle tänka. är det sant? kan jag få barn? klarar vi det här? behåller vi? Jag hann nog tänka tusen tankar innan jag fattade vad som verkligen hände. Känslorna som kom var väldigt olika, Glädje, förvirrad, orolig, kärlek, splittrad, överväldig, magiskt. Allt detta hann jag känna och tänka på 1 minut. tårarna forsade ner för kinderna och jag satt där. Alexander jobbade ju som sagt, jag smsa att vi var tvunga att prata. Jag ringde. Han svarade inte. Jag fick PANIK. Efter någon minut ringde han upp mig (det kändes verkligen som en evighet) och jag sa att jag var gravid, att vi var gravida. Han gick in i chock,inte så konstigt kanske. Han kläckte ut sig : Ja men då vet vi att vi kan få barn. Ingen av oss tänkte klart. Han var givetvis tvungen att fortsätta jobba så vi sa att vi får prata när vi ses på kvällen. Vi bestämde oss för att ta ett nytt test dagen efter, vi trodde verkligen inte på det. Vi tog ett nytt test dagen efter och de visade såklart positivt det också. Vi skulle ju denna dagen åka till Norge, så vi sa att vi måste smälta detta. Vi åkte iväg och lät oss själva tänka och försöka förstå allting. Men vi var lyckliga och rädda på samma gång! <3
 

Lyckligaste!

Jag har verkligen velat skriva blogg, varje dag, varje minut ! Men nu äntligen! Det är nämligen så att jag oxh Alexander väntar en son (: har velat skrika ut detta , men nu är det offentligt :) som ni kanske förstår kommer bloggen framöver säkerligen handla mest om detta, och ikväll tänkte jag skriva ett inlägg om hur vi fick reda på det, våra känslor osv :) lycklig!!!!